Digiä ja hyvinvointia toisella asteella – Digisti-hankkeen loppuseminaari 24.8.

Yleinen

Euroopan sosiaalirahaston rahoittama Digisti-hanke on jo lähes kahden vuoden ajan parantanut toisen asteen opiskelijoiden vuorovaikutustaitoja ja digitaalista osaamista. Lisäksi hankkeessa on tuettu oppilaitosten ohjaus- ja opetushenkilöstön digitaalisia valmiuksia.

Hankkeen tavoitteena on ollut lisätä erityisesti muita heikommassa asemassa olevien opiskelijoiden hyvinvointia ja helpottaa heidän siirtymistään työelämään tai jatko-opintoihin. Tähän tavoitteeseen on pyritty tukemalla opiskelijoiden digitaalisten taitojen kehittymistä digitaitovalmennuksilla sekä järjestämällä nuorille verkossa vapaa-ajan toimintaa. Oppilaitoksia on tuettu verkkonuorisotyöllisen toiminnan järjestämisessä ja opetushenkilöstöä on sparrattu digitalisaatiokehityksessä.

Hankkeen osatoteuttajat ovat Humak, Haaga-Helian Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Laurea-ammattikorkeakoulu, Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö ja Wenhe Oy. Kohdeoppilaitoksina on ollut seitsemän toisen asteen oppilaitosta pääkaupunkiseudulta.

Järjestämme hankkeen loppuseminaarin Helsingissä ja verkossa 24.8. klo 13-16. Tilaisuus järjestetään Kampissa, osoitteessa Malminkatu 30 (Huone events). Verkkotilaisuus on vuorovaikutteinen ja se järjestetään Zoomissa.

Tilaisuuden alustava ohjelma:

13.00 Avaussanat 
Jenni Hernelahti, Humak

13.10 Hankkeen keskeisiin tuloksiin perehtymistä. Mitä hankkeessa opittiin verkkonuorisotyöstä, toisen asteen opetus- ja ohjaushenkilöstön digivalmiuksien tukemisesta sekä toisen asteen opiskelijoiden digitaitovalmennuksista?
Humak, Laurea, Haaga-Helia, Vamos ja Wenhe

13.45 Mitä mukana olleille oppilaitoksille jäi hankkeesta käteen? Paneelikeskustelu.
Pasi Tujunen, Live
Riitta Malmberg, Careeria
Riku Savikko, Keuda

keskustelua johdattelee Annu-Riina Lamberg, Laurea

14.15 Kahvitauko, jonka aikana voi perehtyä hankkeeseen kuvien ja videoiden muodossa. Tarjolla kakkua ja kahvia.

14.45 Keynote-puheenvuoro: Tekoälyosaaminen tulevaisuuden digitaitona  
Mimmi Mäkinen-Kokkonen

15.30 Millaista digiosaamista kasvatusalan ammattilaisilta vaaditaan tulevaisuudessa? Ryhmäkeskustelu.

15.45 Päätössanat ja musiikkiesitys
Jenni Hernelahti, Humak
Gyan Dookie ja Alex Ikonen, Humak

16.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden juontaa Henna Heinilä / Haaga-Helia. Verkkotilaisuudesta vastuussa Päivi Timonen / Humak.




Ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautumiset kasvokkaiseen tilaisuuteen viimeistään 15.8. ja verkkoon viimeistään 22.8. Ilmoittautumislomake: https://link.webropolsurveys.com/S/2D3158DD811628D3

Lisätietoja tapahtumasta: Suvi Tuominen, suvi.tuominen @ humak.fi

Last modified: 21.8.2023