Digisti-hanke ja Kodarit järjestävät koodausleirin verkossa 20.-23.6.

Yleinen

Tunnetko koodaamisesta kiinnostuneen 16–29-vuotiaan? Nyt hänellä olisi oiva mahdollisuus päästä tutustumaan koodaamiseen maksuttomalla kesäleirillä. Ensisijaisena kohderyhmänämme ovat ilman kesätöitä jääneet tai syrjäytymisvaarassa olevat opiskelijat, jotka opiskelevat hankkeen yhteistyöoppilaitoksissa eli Keudassa, Omniassa, Stadin ao:ssa, Variassa, Careeriassa, Hyriassa tai Livessä.  

DIGISTI – Digitaidot haltuun toisella asteella hanke järjestää ja Kodarit toteuttaa koodausleirin verkossa 20.–23.6.2022 klo 10.30–15.30. Leiri sopii aloittelijoille ja on osallistujille ilmainen. Osallistujalla on oltava mahdollisuus käyttää tietokonetta.  

Leirillä käydään alkuun ohjelmoinnin perusrakenteet visuaalista ohjelmointia käyttäen ja opitaan täten mitä algoritmisella ajattelulla tarkoitetaan, mistä siirrytään harjoittelemaan pelien sekä pienten ohjelmien rakentamista Python-kielellä.  

Kurssin lopussa tutustutaan web-ohjelmoinnin alkeisiin ja tehdään HTML-, CSS-, Bootstrap- sekä JavaScript -kieliä/kirjastoja käyttäen pieni web-sivu.  

Jokaiseen päivään sisältyy tunnin ruokatauko omilla eväillä ja ulkoilu-/liikuntatehtävä.  

Leirille otetaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Pienryhmätoiminta mahdollistaa osallistujien henkilökohtaisen opastamisen koodaamisen saloihin.  

Leirin ohjaajina toimivat Kodareiden koodausasiantuntija ja Humanistisen Ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogiopiskelija.  

Ilmoittautuminen leirille tapahtuu tästä linkistä 9.6.2022 mennessä.   

Alta voit ladata kuvan, jolla voit mainostaa leiriä nuorille.

Lisätietoja koodausleiristä: jenni.hernelahti@humak.fi tai katja.salmela-nieminen@humak.fi  

Last modified: 1.6.2022